Älskar allt som har med friluftsliv att göra. Jag har vandrat 1000-tals mil genom 16 länder - Sverige, Norge, Danmark, Polen, Estland, Lettland, Litauen, Tyskland, Liechtenstein, Österrike, Frankrike, Portugal, Schweiz, Italien, Slovenien, Tjeckien. Tog jägarexamen 2017 och jagar hela hösten och vintern!

Ängar mig åt friluftsliv året runt!
2012 Utsedd till ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011
2013 Startade hela eventet EN UTENATT I MÅNADEN (Tälta året runt)
2014-2015 FÖRST I SVERIGE att bestiga samtliga Sveriges 25 landskaps högsta toppar. Har även besökt samtliga Sveriges 30 nationalparker.
2017 jägarexamen
www.vandringstjejen.se

Användarnamn: Vandringstjejen

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Jakt, Ridning, Utförsåkning

Mer på profilsidan


Att bygga sin egen pilbåge - Äventyr med barn

Att göra en egen pilbåge är spännande och roligt.

Sixten 9 år (2018) hade aldrig tidigare byggt sin egen pilbåge så då tyckte jag det var på tiden att han fick lära sig lite enkelt hur man kan göra.

Att bygga en egen pilbåge är inte speciellt svårt men bli inte besviken om den går sönder. Den kan knäckas om du är oförsiktigt när du böjer den för att sätta på snöret. Då får du helt enkelt göra en ny och bättre. Det händer alla pilbågsbyggare. Även de duktigaste har knäckt många bågar när de lärt sig.

Vi använder ett färskt trädslag som bågmaterial. Det innebär att du kan göra din båge direkt i skogen. Alm, ask, hassel eller rönn är bra träslag. Stammen ska vara rak, smal, jämntjock och ha så lite grenar som möjligt. Dvs ett mycket ungt träd. Det bästa stället att leta på är i en snårskog av sly.

Sixten valde en rätt tunn och lite för kort pinne som han hittade i vår trädgård. Men det fick vara så för det var ju faktiskt Sixten som skulle lära sig bygga en och då fick han bestämma.

Läs mer om hur du bygger din egen pilbåge här på min webb:

http://www.vandringstjejen.se/bygga-sin-egen-pilbage/

/Helena och Sixten

Du kan även följa mig på instagram: @helenatraneving

eller på facebook; https://www.facebook.com/vandringstjejen/

#vandringstjejen #äventyrsfamiljen #helenatraneving

Läs mer i bloggen

Vandra med rullstol på vintern!

Att längta efter naturen och känna friheten av att vara ute i det vilda är något universellt. Men för den som sitter i rullstol eller lever med andra funktionshinder kan det kännas som en oöverstiglig utmaning – särskilt på vintern. Snön som bäddar in skogen i tystnad, de hala stigarna, och bristen på tillgängliga leder kan få naturen att kännas som en avlägsen dröm.🌳

Helena och Anders

Getsvedjeberget - Höga Kusten - Sveriges svar på Predikstolen

Jag, Fredrik och våra tre hundar - taxarna Norma och Puma och Springer spanieln Bruno gick upp på Getsvedjeberget, Sveriges svar på Predikstolen, i augusti 2023.

Vi tar husbilen till Småland för jakt trots att de gått ut med orange vädervarning - snökaos

Ha en fin dag!

Helena och Fredrik


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg