Om man tittar runt lite bland alla äventyrare på den här sidan så känns det initialt lite fjuttigt att lägga upp en liten tur mellan Ändebol och Rejmyre. Den mäter sig ju inte riktigt med Kungsleden eller ett safari i Afrika, men ibland finns det skönhet i det lilla. Min målsättning är att komma ut mer i skog och mark och då kan man ju ta tillvara på närområdet, speciellt när man har en stor familj att ta hänsyn till.
Min tidigare koppling till Rejmyre är att jag har flugfiskat regnbåge och öring i Magnehulteån. Men jag vet att många har paddlat i dessa krokar så när jag googlade hamnade Rejmyre Kanotbas högst upp. Jag och min vän Thomas kommer paddla i endera ena eller andra riktningen beroende på väder och vind och vår avresa är nu på måndag.
Jag har under detta år gjort många uppgraderingar i utrustningsväg och det blir premiär för en hel drös av dem. Har bytt ut ryggsäck då stålramen bokstavligen talat var påväg ut ur den förra, går från sovsäck/liggunderlag till hammock/quiltar och jag har bytt mitt lilla Primuskök till ett klassiskt Trangia 25 med gasbrännare. Har gått upp i storlek både med väska och kök då det är dags att börja ha barnen i skogen. Dessutom är fotografering något som ligger mig varmt om hjärtat så jag vill ha rejält med plats i väskan för den typen av utrustning.
Vad jag också lovat mig själv är att undvika frystorkat i så stor utsträckning som möjligt. Har kört det titt som tätt för att det är smidigt, men det ÄR ju inte gott. Kan sträcka mig till att torka mat själv då man får mer kontroll över smakupplevelsen. Köpte en bok för att få inspiration till matlagning, så menyn ser ut på följande vis:
Kyckling med pestopasta
(smaksatt med basilika, vitlök och pinjenötter)
Tortellini men limedressing och bacon
(förbereder dressingen hemma)
Tunnbrödsrulle med Sremska och potatismos
(tillbehör: rostad lök, senap och ketchup)
Couscous med röd pesto, torkade aprikoser och ölkorv
Raggmunk, bacon och lingonsylt
Jag tycker det låter hur smarrigt som helst. Ska bli kul att anstränga sig lite med matlagningen. Att äta utomhus i sig är ju underbart så det här blir förhoppningsvis som att vara i himmelriket.
På återseende! /Peter
God tur!