Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Avbärarbälte till ryggsäcken

Efter att ha fått lite tips om infästningen av avbärarbältet beslutade jag att göra ett nytt bälte för att få fastsättningspunkterna på rätt ställe.

Det nya avbärarbälte består av två delar som sys ihop på mitten dvs mitt på ryggen. Eftersom sömmen hamnar mot ryggsäckssidan bör det inte ge några obehagskänslor mot ryggen.

Så här ser grundkonstruktionen ut:

Den här sidan kommer att sitta mot ryggsäcken, sidan som sitter mot kroppen bli slät. Själva bältet (den mjuka delen) blir 85cm lång och som mest 10cm hög. 

Det svarta är remmar, den grövre är naturligtvis remmen runt midjan (som i verkligheten blir längre). De tunna remmarna är fastsättningsremmarna. Hur långa dom ska vara vet jag inte ännu men de får jag anpassa efterhand. I dom korta remmarna ska det finnas öljetter med jämna mellanrum så att höjden på avbärarbältet kan justeras. Det viktigaste med öljetterna är att jag lyckas slå fast dom symmetriskt så att inte avbärarbältet hamnar snett.

Anledningen till att jag gör bältet i två delar är för att jag ska kunna sy innan jag stoppar in fyllningen (liggunderlag). När liggunderlaget är på plats syr jag ihop de två delarna. Det krångliga med att göra så är att jag börjar med att sy fast remmarna (på utsidan av tyget), därefter lägger jag ihop avigsidorna och syr ihop dom, förutom öppningen där jag ska stoppa in fyllningen. Innan jag syr ihop avigsidorna gäller det att vika in remmarna så att jag inte syr fast dom. När jag sytt på avigsidan gäller det att vränga biten så att remmarna och "utsidan" kommer fram.

Hmm, måste nog in med bilder för att förklara det sista......

Nåväl, jag testade att sy ihop en del igår (innan fotbollen) och det gick riktigt bra. I kväll hinner jag förhoppningsvis få ihop den andra delen. Om det går riktigt bra hinner jag fixa fyllningen och sy ihop bältet. Det jag inte lär hinna är att slå fast öljetterna eftersom jag inte hittar mitt dorn.

Ha det så bra allihopa!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Väl begagnad Segebaden pulka inköpt, behöver tips!

Idag köpte jag en väl begagnad Segebaden träpulka på blocket. I köpet ingick även moderna skaklar med sele. Skaklarna är nästan oanvända, i glasfiber med förstärkningar av metall och bara det gjorde köpet väl värt.

Pulkan är inte alltför sliten men den har ett par ganska rejäla sprickor i botten.
Nu är jag ju ingen pulkexpert men behövcer man åtgärda dessa sprickor eller kan man använda den som den är? Naturligtvis kommer jag att tjära in den, precis som med Tegsnäsarna, men räcker det?

Vinterplanering!

I februari bär det iväg till Muddus. Äntligen!

Jag har länge längtat att göra en vintertripp till Muddus och i mitten av februari bär det äntligen av. Jag har hittills lyckats locka 3 andra hängmattesovare att göra mig sällskap.

Projekt Stigfinnare!

Jag älskar stigar! Punkt!

Men det är ju inte alltid så lätt att hitta stigar och många av dom ser man inte heller på kartor.


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg