Matsedel för vår vandring börjar bli klar.
Frukost med havregrynsgröt och kräm. Nybakat bröd och kaffe.
Lunch blir frystorkat för snabb och enkel tillagning.
Middag med lite mer omsorg.
Har under de senaste turerna testat några olika rätter som
har förberetts hemma.
Favoriterna har blivit spagetti och köttfärssås och kyckling
och grönsaker med nudlar.
Steker köttet noga och sprider sedan ut det på en plåt i
varmluftsugnen. Torkar sedan med luckan på glänt i 50 grader i ca 12 timmer
tills det har blivit alldeles kruttorrt. Samma metod med frysta wok grönsaker. När det sedan blir dags för matlagning lägger
jag på morgonen de torkade ingredienserna i en burk och fyller på med vatten.
Detta får sedan hänga med hela dagen för att ha mjuknat upp lagom inför
kvällens middags bestyr. Smakar fantastiskt gott.
Lite mer pyssel före och under turen jämfört med frystorkat
men man får rätter som smakar precis lika gott som om man lagat det hemma i sitt
”vanliga” kök.
Några middagar lyxas till med efterrätt. Pannkakor eller
chokladpudding.
Vi kommer även att ta med riklikt med nötter, russin och
choklad att käka som mellanmål under vandringen.