Som seobserver nämnde tar laddning tid. Laddningsfunktionen på köket ska nog främst ses som "nöd-laddare".
En full laddning av en smartphone lär ta något längre tid än när motsvarande lur laddas via ett standard USB 2.0 dator-uttag. Vilket brukar ta minst dubbelt så lång tid som via medföljande laddare. Det handlar alltså om 3-4 timmars, förmodligen rätt intensivt. eldande för att ladda en vanlig smartphone.
Enligt
tillverkarens specifikationer Kan köket ge max 2 Watt (= 0,4 A) laddning kontinuerligt, vilket kan jämföras med ett standard USB 2.0 dator-uttag som ger 2,5 Watt (= 0,5 A).
Har telefonen tex ett batteri på 1,6 Ah tar laddningen 4 timmar med 0,4 A (0,4 A * 4 tim = 1,6 Ah).
Är det dessutom vinter och kallt ute, går det inte att ladda ett lithium-batteri så länge batteriet har lägre temperatur än ca 5-10°C. Jag har inte provat men en telefon bör vägra att ladda vid låg batteri-temperatur. Det gäller då att hålla telefonen lagom varm under hela laddningen. Värme finns ju förvisso på köket - i överflöd... Det blir så lätt för varmt, och lithium-batterier gillar inte värme. Dom har en tendens att i det närmaste explodera då (explosionsartad brand).
En enklare och gissningsvis billigare lösning för laddning är nog lösa sk. powerpacks som börjar bli rätt vanliga nu.
Motsvarande problem med att ladda en telefon vid kyla finns för övrigt även med dessa. Laddning med telefonen nära kroppen är nödvändigt. Helst ska även powerpacket vara nära kroppen vid laddningen för att få bättre kapacitet (så det räcker längre), men det är inte nödvändigt.
Har man valt powerpack-spåret finns det andra ved-eldade kök att välja på som är mer praktiska som kök.
Men BioLite-köket är en kul idé och är idealiskt för den som vill ha mest prylar när han dör...