Bönor - om de är torra - är ju en bra energirik kost som inte väger som sjutton...
Det finns ju massor med olika bönor och de säljs i stora påsar. Kruxet är att de bör blötläggas länge samt i somliga fall kokas ordentligt för att det där "lektinet" - eller vad det är - behöver brytas ner så man inte blir rutten i kistan.
Är det någon som VET och kanske har prövat och kan ge tips om hur ?
Kan man tex köpa Fangiole och lite annat, blötlägga en lång stund och sedan koka som tusan... och sedan torka varpå det blir; a) lätt, b) färdig förvällt, c) skulle utgöra en mumsig bas för tex Chili...
ELLER, är det så att detta är direkt "olämpligt" med tanke på tarmfunktionerna
)
Benny Böna
Det finns ju massor med olika bönor och de säljs i stora påsar. Kruxet är att de bör blötläggas länge samt i somliga fall kokas ordentligt för att det där "lektinet" - eller vad det är - behöver brytas ner så man inte blir rutten i kistan.
Är det någon som VET och kanske har prövat och kan ge tips om hur ?
Kan man tex köpa Fangiole och lite annat, blötlägga en lång stund och sedan koka som tusan... och sedan torka varpå det blir; a) lätt, b) färdig förvällt, c) skulle utgöra en mumsig bas för tex Chili...
ELLER, är det så att detta är direkt "olämpligt" med tanke på tarmfunktionerna
Benny Böna