Det finns ju rätt mycket varor som redan är torkade att köpa som örtkryddor och torkad frukt. Har ni några goda idéer om man kan gör med detta när man inte orkar eller hinner torka alla ingredienser själv, men vill ha friluftsmat med smak men utan för mycket socker eller glutamat?
Mitt bidrag är nyponsoppa, mindre söt än den man köper i påse. Till två portioner som efterrätt:
2 msk nyponmjöl ( finns ofta bland "hälsokostvaror"), 2 tsk potatismjöl, 1,5 msk socker ( eller efter smak). Ute blandas detta med 3 dl vatten och kokas några minuter. Mandelbiskvier är gott till.
Mitt bidrag är nyponsoppa, mindre söt än den man köper i påse. Till två portioner som efterrätt:
2 msk nyponmjöl ( finns ofta bland "hälsokostvaror"), 2 tsk potatismjöl, 1,5 msk socker ( eller efter smak). Ute blandas detta med 3 dl vatten och kokas några minuter. Mandelbiskvier är gott till.