Googlade lite på att torka fetaost, och hittade detta (fritt översatt och editerat av mig, ursprungligen från https://backpackinglight.com/forums/topic/88402/#post-2080970 och https://backpackinglight.com/forums/topic/88402/#post-2082065)
Skär fetaosten i tunna rektangulära bita, ca 3 mm tjocka. Torka tills de är hårda, drygt 12 timmar i 45 - 50 grader.
Återfuktar bra i en blandning med andra ingredienser, även i kallvatten (ju varmare vatten desto snabbare återfuktning). Smakar som det ska, kanske lite mindre än färsk fetaost. Tror inte det funkar lika bra i en rätt där fetaosten är en huvudingrediens som t ex en grekisk sallad.
Risk för stank i hela huset vid torkning.
OBS Som sagt, inte mina egna erfarenheter, utan info tagen från länkarna ovan
Skär fetaosten i tunna rektangulära bita, ca 3 mm tjocka. Torka tills de är hårda, drygt 12 timmar i 45 - 50 grader.
Återfuktar bra i en blandning med andra ingredienser, även i kallvatten (ju varmare vatten desto snabbare återfuktning). Smakar som det ska, kanske lite mindre än färsk fetaost. Tror inte det funkar lika bra i en rätt där fetaosten är en huvudingrediens som t ex en grekisk sallad.
Risk för stank i hela huset vid torkning.
OBS Som sagt, inte mina egna erfarenheter, utan info tagen från länkarna ovan