Grilla utan väntan

Av: ulindh

Med gasgrillen Vidar från PRIMUS krävs varken förberedelser eller lång väntan på den perfekta glöden. Eter ett klick med den inbyggda tändaren är det bara att sätta igång. Vidar är dessutom bättre för miljön än engångs- eller kolgrillen och är med sin låga vikt praktisk vid utflykten, kajakturen eller att lägga i bakluckan.

Sommartid vill vi gärna slippa tidödande väntan på att grillen ska bli redo. Bärbara gasgrillen Vidar på 4.3 kg är klar för användning efter bara en minut. Möjligheten att snabbt reglera värmen minskar risken för att maten bränns vid, vilket brukar vara grillkockens utmaning. Non-stickbeläggning på gallret gör att maten inte fastnar på grillytan som samtidigt är stor nog att rymma mat till fyra personer. Efter grillstunden slipper man hantera kol och aska utan kan fälla ihop Vidar i den medföljande bärväskan.

Skonar miljön
Jämfört med en traditionell kolgrill orsakar gasgrillen bara en tredjedel så stort koldioxidutsläpp och är därmed betydligt bättre för miljön är engångs- eller kolgrillen.

Rekommenderat cirkapris är 999 kr (i butik i maj) inklusive grilltång i rostfritt stål och bärväska med grilltång. Köper man väskan separat kostar den 149 kr. (Rek. cirkapris). Den medföljande gasbehållaren räcker till cirka 8-10 grillningar och en ny kostar cirka 30 kr.

Mått: 40 x 41,5 x 9 cm. Vikt: 4.3 kg.

KÖPSTÄLLEN
PRIMUS Vidar finns att köpa i välsorterade friluftsbutiker.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
Det går att göra många matiga smörgåsar med varierande pålägg som passar bra för dagsturerna. Här är några tips! 2 kommentarer
Eric Tornblad har kommit ut med en ny bok - Snabblagat på tur - utgiven på Calazo förlag. Här kommer ett recept ur boken. 2 kommentarer
Det är hög tid att ta tillvara säsongens svamp och grönsaker. Torkning är en bra konserveringsmetod som ger lång hållbarhet och tar lite plats.

Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg