Apelsinbakad sockerkaka

Av: tecken

Tag en apelsin. Gröp ut innanmätet. Häll i en god sockerkakssmet. Lägg på glödbädd tills klart. Blev det gott?

Vi gjorde detta på vårt sommarläger, juniorscouter och uppåt. Det fungerade utmärkt, vi använde "shake and bake" (tror jag att det heter), det var bara att tillsätta vatten. Om man vill ha en perfekt kaka ska den ligga i ganska länge på låg värme, annars så blir den rinnig i mitten. Men vem tycker inte om en kladdig kladdkaka?!

Man kan även "koka" ägg i appelsin skal.
1. Gröp ur applesinen
2. Stoppa i ägget
3. Låt stå i elden på låg värme
Typ:

Efterrätt

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg