Apelsinbakad sockerkaka

Av: tecken

Tag en apelsin. Gröp ut innanmätet. Häll i en god sockerkakssmet. Lägg på glödbädd tills klart. Blev det gott?

Vi gjorde detta på vårt sommarläger, juniorscouter och uppåt. Det fungerade utmärkt, vi använde "shake and bake" (tror jag att det heter), det var bara att tillsätta vatten. Om man vill ha en perfekt kaka ska den ligga i ganska länge på låg värme, annars så blir den rinnig i mitten. Men vem tycker inte om en kladdig kladdkaka?!

Man kan även "koka" ägg i appelsin skal.
1. Gröp ur applesinen
2. Stoppa i ägget
3. Låt stå i elden på låg värme
Typ:

Efterrätt

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Vandra i stad och natur: Upptäck Merrell SpeedARC Matis för urban hiking

Vandring i staden – en ny livsstil Urban hiking handlar om att utforska staden till fots och upptäcka dess dolda pärlor. Det är en aktivitet som ...

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg