Vi har flyttat ut i skogen. What could possibly go wrong?

Grundare av Utsidan. Rätt normal frilufsare, gillar skogen, fjället, öknen och bergen. Flugfiske, vandring, paddling och cykling. Har kommit av mig med klättringen, men en dag är det kanske dags att återuppta det också.

Användarnamn: clindh

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Bär & svamp, Paddling, Foto, Utförsåkning, Speleologi, Resor

Mer på profilsidan


Utsidan 3.0 ser dagens ljus

Efter en veckas avkopplade paddling och fiske längs Råstoätno och Lainoälven är det nu äntligen dags att lansera "nya" Utsidan, eller "Utsidan 3.0" som vi kallar den här versionen internt.

Lite versionshistorik 

Utsidans historia är lång och krokig. Fram till 1999 var den ett rent hobbyprojekt driven av mig; den versionen av Utsidan brukar vi kalla "1.0"

1999 gav vi oss ut på ett riktigt spännande och, skulle det visa sig, hårt äventyr - vi tog in en investor i sann dotcom-anda med tanken att driva Utsidan "på riktigt" och även starta fler liknande nischade communities i större skala. Det gick bra i början och vi lanserade en uppfräschad sajt med ny design ("2.0"), men i slutet av år 2000 rådde det som bekant full storm och många nätkollegor dukade under. Vi fick krypa ner mot baslägret igen för att slicka våra sår och rida ut stormen.

Sedan dess har vi som bekant kört vidare men sajten har inte sett någon större teknisk utveckling, den har fått stå tillbaka till förmån för kundprojekt och även Fotosidan, som har tagit en stor del av min lediga tid under åren. På senare tid har vi dock lyckats förbättra sajtens ekonomi såpass att vi nu kan jobba lite mer med den på dagtid, så under året har jag snickrat på en ny version av Utsidan. Målet har dels varit att få up den tekniskt på samma plattform som våra andra sajter, och att kunna förverkliga en del idéer om ny funktionalitet vi haft.

Nytt rakt igenom 

Så här står vi nu idag - en helt omskriven sajt med ny design, med i princip allt material konverterat från tidigare version av Utsidan. Några nya funktioner är redan på plats, som den nya kartfunktionen baserad på Google Maps, bloggar, en förbättrad fotoalbumsfunktion och en helt omskriven recensionsbank. Och en del annat också - men det får ni upptäcka själva...

En del saker saknas dock också  och det finns en hel del felaktigheter, saknade funktioner och andra missar - men det känns roligare och mer praktiskt att släppa på den nya sajten nu. Vi kör nu Utsidan i "beta"-läge för att tillsammans mer er hitta och fixa felen, och även lyssna på synpunkter. 

Forumet 

Jag vet tex att det garanterat kommer komma synpunkter på forumets utformning - tidigare har Utsidan haft ett riktigt slimmat forum, nu har vi lagt på en mycket senare version av den programvaran som har en massa bra finesser (tex uppladdning av bilder och annat) -- men som också kan kännas klart rörigare. Vi har inte hunnit anpassa designen av det alls - så  även om det tar emot lite i början, ge det lite tid så kan vi sedan se vilka saker som helt kan tas bort eller göras om sedan.

Felrapporter 

Under sommaren kommer jag meka med sajten till och från när det finns tid, rätta till allvarliga fel vi och ni upptäcker etc. 

Vi uppskattar era felrapporter och synpunkter!  För detta ändamål har vi satt ypp ett speciellt forum - Utsidan Felrapporter . Skapa helst en diskussionstråd per större fel ni hittar, så blir det lite ordning och reda och lätt för oss att bocka av när det är löst.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2007-07-10 22:23   Plastex
Måste bara vara först...
 
2007-07-11 08:36   utter
Har jag missat någon information? Jag får inte posta i forumen alls längre.
 
2007-07-11 09:11   GustavOh
Samma fråga som Jonas. Jag får inte heller posta längre. (ok det kanske är nyttigt för mig men...)
 
2007-07-11 10:06   talthoff
Min gissning är att ni inte är inloggad i forumet, läs mer här http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=44594
 
2007-07-11 12:28   Staffan Andersson
Hur var fisket?
 
2007-07-11 12:52   gunnar_g
Så snyggt och ÄNTLIGEN kan man styra prenumerationer av ämnen och avbryta när man vill.
/Gunnar
 
2007-07-11 14:24   greenjuice
Betyg: 5
Låter bra! Ärligt talat är jag ovan med nya utseendet så jag ska först smälta in det här ordentligt innan jag kan kommentera. Vill ge bra konstruktiv kritik och kommentarer. Jättekul!! :-) Jonas
 
2007-07-12 11:55   thureb
Betyg: 5
Bra sammanfattning Christer. Det hela ser mycket lovande ut. Min huvudinvändning så här långt är att stilsorten är för liten för mig i brödtexten på forum och i recensioner, vore förnämligt om man kunde justera detta själv på något sätt. Det tar ett tag att smälta och upptäcka det nya på sidan. JAg uppskattar mycket att det blir enklare att lägga in bilder.

Thure
 

Läs mer i bloggen

Separationsångest i 127 timmar

År 2003 nåddes vi av den otroliga historien om Aron Ralston som, efter att ha fått armen fastlåst av en stor sten i en smal slot canyon i Utah, till slut kapade av den med en slö fickkniv, firade sig ner för en klippa och vandrade ut mot sin räddning.

Det var en historia som verkligen tog fart på Internet och diskuterades överallt. Osannolikt och imponerande, en given "snackis" i flera veckor. En hel del var också som vanligt snabba att döma - "är man så dum att man vandrar ensam utan att ha lämnat meddelande kan man gott sitta där..."

Polisen lär sig något nytt

En kort summering

Vikingarännet - en stilstudie

En liten stilstudie i 300 bilder per sekund av deltagare i Vikingarännet

På filmen nedan (eller i lite större format via denna länk) kan ni se de långsammaste åkarna!