Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Missa Inte SVT:s Dokumentär Klassiker: Minus 58 grader i SVT Play

Minus 58 grader

Svensk dokumentärfilm från 2006

Under tio månader färdas Mikael Strandberg och Johan Ivarsson 350 mil längs Kolymafloden i Sibirien. Med kanot och på skidor tar de sig fram i ett av världens kallaste områden, beryktat för Stalins fruktade straffläger. De möter jägare, fiskare, folk som flytt och gömmer sig i vildmarken, nedslitna samhällen och de allra finaste människor de någonsin träffat.

Titta här https://www.svtplay.se/video/26265506/minus-58-grader?info=visa

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2020-04-08 07:53   Still Alive
Tack för infon! Den skall jag se. Av alla turer du gjort var nog det den tuffaste!
 
Svar 2020-04-08 08:24   explorermikaelstrandberg
Hej Anders! Med åren glömmer man ju....men det var den fysiskt tuffaste, tveklöst! Men jag hade ett fantastiskt sällskap i form av Johan Ivarsson. Det gjorde sådan skillnad. Man kan dock säga att det är den turen jag lever av än idag. M
 

Läs mer i bloggen

De Arktiska Räddarna

Idag sändes första avsnittet av de Arktiska Räddarna på DR. En serie gjord av den duktiga och mycket trevlige Jesper Ærø. En del av programmet hamnar om min olycka på Grönlandsisen för två år sedan, riktigt dramatisk som ni kan se!

Här är länken https://www.dr.dk/drtv/se/de-arktiske-reddere_-fanget-paa-isen_451487 Det kommer senare på både NRK och SVT.

Tack till Lasse som gjorde ett sådant kanonjobb samt piloterna.

Livstankar under däckdrag

"Håller du fortfarande på?" hojtade den medelålders kvinnan och fortsatte: "Jag minns din Sibirien-expedition för länge sedan."

Björn Leander, grönlandsfarare


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.